Tour

Περιήγηση Στην Πόλη Του Λαυρίου

Περιήγηση: Γαλλική εταιρεία, Γαλλική σκαλα, Χάος (Στοές Μεταλλεία), Σπίτια Μεταλλωρύχων, Αρχαίο Θέατρο, Πόλη Λαυρίου (Βόλτα-Αγορά) Αρχαίος Ναός του Ποσειδώνα. (Πακέτο: 3-4 Ώρες)

 

Γαλλική εταιρεία, Γαλλική Σκάλα, Χάος (Στοές Μεταλλεία), Σπίτια Μεταλλωρύχων

1.Το 1864 ιδρύεται η Γαλλική εταιρεία «Roux-Serpieri-Fressynet» από τον Ιταλό μεταλλειολόγο Τζιοβάνι Σερπιέρι και τους Γάλλους χρηματοδότες Roux και Fressynet, οι οποίοι βασιζόμενοι στη μελέτη του μεταλλειολόγου Ανδρέα Κορδέλλα για τον πλούτο του υπεδάφους της περιοχής αγοράζουν από τη Μονή Πεντέλης και την κοινότητα Κερατέας πάνω από 11.000 στρέμματα στην περιοχή του Λαυρίου.

Αρχαίο Θέατρο Λαυρίου

2.Το θέατρο Θορικού χρονολογείται στα τέλη της Αρχαϊκής Εποχής (μεταξύ 525- 480 π.Χ.) και θεωρείται το αρχαιότερο σωζόμενο θέατρο στην Ελλάδα. Βρίσκεται σε πλαγιά, λίγο πριν τη βόρεια είσοδο της πόλης του Λαυρίου και έχει εύκολη πρόσβαση.

Πόλη Λαυρίου

3.Η Λαυρεωτική εκτείνεται στα νοτιανατολικά της Αττικής. Η περιοχή παρουσιάζει ίχνη κατοίκησης ήδη από τη Νεολιθική περίοδο, καθώς πάντα προσήλκυε τους ανθρώπους το πλούσιο μεταλλοφόρο υπέδαφός της. Πιθανότατα η ίδια η ονομασία “Λαύριο” προέρχεται από το υπέδαφος αυτό, από τη λέξη “λαύρα” ή “λαύρη” που σημαίνει στενωπός

 

Αρχαίος Ναός του Ποσειδώνα.

4.Στο ακρωτήρι του Σουνίου οι Αθηναίοι οικοδόμησαν ένα ιερό περιβαλλόμενο από τείχος. Το ιερό περιελάμβανε ναούς αφιερωμένους στους θεούς της πόλης. Ο κυριότερος ναός ήταν αφιερωμένος στον Ποσειδώνα, το θεό της θάλασσας. Πρόκειται για ένα ναό δωρικού ρυθμού και είναι ο μόνος ναός που έχει διασωθεί μέχρι σήμερα.